Ankara’da Oturup Yiyebileceğiniz 5 Hatay Lezzeti

Ankara’da farklı lezzetleri denemek isteyenler birbirinden lezzetli Hatay yemeklerinin tadını deneyimleyebilir. Hatay’ın eşsiz tatları her lokmada ayrı bir lezzet şöleni yaşatır. İşte Ankara’da unutulmaz bir lezzet yolculuğu yaşamanız için size önerdiğimiz lezzetler.

Hatay Köy Kahvaltısı

Hatay mutfağının en bilinen ve sevilen unsurlarından biri zenginliği ve çeşitliliğiyle meşhur Hatay köy kahvaltısıdır. Yeşillikler, taze köy peyniri, zeytin gibi daha pek çok yöresel lezzeti içeren köy kahvaltısını Ankara’da, ev konforunda tecrübe etmeniz mümkün.

Hatay köy kahvaltısının bu kadar popüler olmasının nedeni yalnızca lezzet çeşitliliği ve doyurucu olması değildir. Aynı zamanda doğal ve sağlıklı olan Hatay köy kahvaltısı aileniz ve sevdiklerinizle keyifli vakit geçirmek için ideal bir ortam sunar.

Kaytaz Böreği

Hem görüntüsü hem de lezzetiyle damakları şenlendiren Kaytaz böreği Hatay mutfağının en sevilen hamur işlerinden biridir. Yumuşak ve hafif mayalı bir hamurdan yapılan bu böreğin içi kıyma, soğan, nar ekşisi ve çeşitli baharatlardan oluşan zengin bir harca sahiptir. Taş fırında pişirilen Kaytaz böreği dışı çıtır, içi yumuşacık yapısıyla hem sıcak hem de soğuk olarak tüketilmeye uygundur.

Biberli Ekmek

Hatay mutfağının en bilinen lezzetlerinden biri olan biberli ekmek hem lezzetli hem de doyurucu bir tattır. İçindeki malzemelerin tamamı doğal ve sağlıklı olmanın yanında çıtır bir dokuya ve kendine has bir lezzete sahiptir.

Malzeme seçiminin yanı sıra pişirme yöntemi de biberli ekmeğin lezzetini etkileyen önemli aşamalardan biridir. Sıcak servis edilmesiyle lezzeti zirvedeyken tadabilirken yanında turşu veya çeşitli yeşillikler tercih ederek aldığınız hazzı daha da artırabilirsiniz.

İçli Köfte

Hatay mutfağını deneyimlemek isteyenlerin mutlaka tatması gereken lezzetlerin bir listesi oluşturulacak olsa hiç şüphesiz bu listenin başında tüm lezzeti ve iştah açıcı görüntüsü ile içli köfte birinci sırada yer alırdı.

İçli köftenin ince bulgur ve irmikle hazırlanan dış kabuğu çıtırlığını verirken kıyma, ceviz, soğan ve baharatlarla hazırlanan iç harcı yumuşacık bir lezzet patlaması yaşatır. Özel günlerin ve davet sofralarının vazgeçilmez ikramlığı olan içli köfte hem haşlama hem de kızartma yöntemiyle pişirilebilir.

Şam Tatlısı (Cevizli, Bademli, Kestaneli)

Hatay mutfağının tatlı lezzetleri arasında özel bir yere sahip olan Şam tatlısı, yoğun şerbeti ve ağızda dağılan dokusuyla unutulmaz bir ziyafet sunar. Cevizli, bademli ve kestaneli gibi farklı malzemelerle daha da zenginleştirilen bu tatlı aynı zamanda göz zevkinize de hitap ediyor. Tercihinize göre sıcak ve soğuk olarak tercih edebileceğiniz gibi üzerine dondurma veya kaymak gibi ilave malzemeler de ekleyerek tüketebilirsiniz.

Kömbe (Cevizli, bademli, hurmalı)

Köy kahvaltısı dendiğinde akla ilk gelen lezzetlerden bir diğeri de özel baharat karışımlarıyla yoğrulan, içine konan malzemelerle benzersiz bir lezzete dönüşen kömbedir. Doğal malzemelerle hazırlanan kömbe içerdiği baharatlarla çok özel bir tat sunar ve uzun süre tazeliğini muhafaza eder.  Bayramların ve özel günlerin vazgeçilmezi olan kömbeyi çay veya kahveyle kombinleyerek yemekten aldığınız hazzı doruklara çıkarabilirsiniz.

BONUS: Süvari Antakya Kahvesi

Hatay’da yemeklerin ardından sohbetlere eşlik eden bu içeceği anmadan içeriği tamamlayamazdık. Yoğun aromalı ve yumuşak içimli Süvari, Ankara’da içiyor olsanız da size Hatay’ın sokaklarında sevdiklerinizle vakit geçiriyormuşsunuz gibi hissettirecek.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Merhaba 👋
sizin için buradayız.