Genç girişimci Yusuf Umut İSTANBULLU tarafından 2016 yılında kurulmuştur. Amacı gurur duyduğu memleketi Hatay’ın lezzetlerini en doğal ve yöresel şekilde misafirleriyle buluşturmaktır.
Müşteri memnuniyeti, hijyen, doğallık ve geleneksellik temel önceliklerimizdir.
Kendi ağzından söylemek gerekirse;
“Selamlar,
Türkiye’nin her coğrafyasına tayin olmuş bir memur ailenin çocuğu olarak dünyaya geldim. Doğum yerim Erzurum, memleketim Hatay. Orta okulun sonlarında Ankara’ya taşındık. Gazi Anadolu Lisesini bitirdikten sonra TOBB Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun oldum. Farklı sektörlerde mesleğimi yaptım. Askerliğimi tecil bozdurarak Cerablus (Suriye) sınırında Karakol komutanı olarak yaptım. Döndüğümde askerlikte biriktirdiğim parayla beraber KOSGEB desteği alarak “BASBOUSA” markasını oluşturdum.
Bu markanın tek gerçek prensibi var, o da misafirlerimize, onları Hatay’da ağırlıyormuş gibi sağlıklı, doğal ve kaliteli ürünler sunmaktı. İmza ürünümüz olan Şam Tatlısının eğitimini Hatay’da herkes tarafından bilinen Güler Tatlıcısının kurucusu Ali GÜLER’den aldım. Ankara’da Hoşdere caddesinde 2016 yılında imalata başladık. Kısa sürede devlet daireleri, büyük işletmelerle kurumsal anlaşmalar imzaladık. Doğal ve organik üretim yaparken rekabet etmek zor olsa da elimizden geleni yaptık. Pandemi sürecinde imalatçı olduğumuz için faaliyetlerimize hiç durmadan devam ettik.
Bugün hala ilk günkü temel prensiplerimize bağlı kalarak misafirlerimizi ağırlamaya devam ediyoruz.
Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim. Sizleri de tanımak ve ağırlamak için sabırsızlandığımı bilmenizi isterim.”
Yusuf Umut İSTANBULLU